Welkom op de website van het Wereld Record Speedmars (WRS).

Wat maakt WRS2020 zo bijzonder?

Het is een teamprestatie. De acht man die starten mogen niet gewisseld worden. Zij lopen van start tot finish de marathonafstand met minimaal 40 pound (18,2) extra gewicht in een zogenaamd PT-tenue (gevechtslaarzen, militaire broek, T-shirt).

Bij mariniers is de individuele prestatie altijd ondergeschikt aan de prestatie van de eenheid. Mariniers verrichten hun werk altijd voor een hoger en rechtvaardig doel, zij verwachten geen applaus of openbare verering. Het gaat nooit om persoonlijke eer en glorie, maar om het met elkaar succesvol afronden van een missie.

Onze missie is vierledig en luidt: gelden verzamelen voor onderzoek naar kanker en het leed verzachten van collega’s die ernstig ziek zijn, tonen waar het Korps Mariniers voor staat (Verbondenheid | Kracht | Toewijding), innovatieve kennis vergaren die operationeel en bij opleidingen toegepast kan worden, en last but not least: het record van de gewaardeerde en gerespecteerde Engelse collega’s van de Royal Marines uit de boeken lopen.

24 oktober is het zover: De wereldrecord poging op de speedmars door het team van de Korps Mariniers. Via de volgende link kan je ons Live bekijken vanaf 24 oktober 07:45 (start 08:00): Link naar de livestream

 

Orginele tekst uit februari 2020:

Op 4 april 2020 gaat een team van het Korps Mariniers het parcours van de Rotterdam Marathon afleggen in recordtijd. Niet in sportkleding, máár in: camouflagebroek, T-shirt, gevechtslaarzen en een rugzak met een gewicht van 18,1 kg (40 Engelse ponden). Het te verbreken wereldrecord staat op 4 uur 16 minuten en 48 seconden op naam van Engelse Mariniers.

Met deze bijna bovenmenselijke prestatie hopen wij veel aandacht te genereren en daarmee gelden te verzamelen om (oud-)collega’s die lijden aan kanker en andere ernstige ziektes te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld via het medefinancieren van onderzoek, maar ook door het mogelijk maken van benodigde extra’s die nu niet vergoed worden, zoals: buitenlandse behandelingen, experimentele medicatie, een uitstapje met het gezin, gewenste ondersteuning in de thuissituatie, een medisch hulpmiddel, enzovoort, enzovoort.