Welkom op de website van het Wereld Record Speedmars (WRS).

Op 4 april 2020 zou een team van het Korps Mariniers het parcours van de Rotterdam Marathon afleggen in recordtijd. Helaas is dit niet volgens plan gegaan en willen het volgende meden delen:

Beste Relaties en Fans van het WRS,

“Bijzonder omstandigheden vragen om bijzondere oplossingen en dit is er één.

Succes met de uitdaging om iedereen dan (weer) op de ‘piek’ te hebben,” aldus de Commandant van het Korps Mariniers, Brigadegeneraal der mariniers Jeff Mac Mootry. Barre omstandigheden dienende kondigen wij hierbij aan dat onze wereldrecordpoging is doorgeschoven naar 24 oktober, de zaterdag voor de Marathon van Rotterdam. Daarmee vervalt ons eerdere communiqué van 17 maart. Verdere details worden uitgewerkt en later naar u gecommuniceerd. Als er een crisis van de huidige omvang uitbreekt, is er maar één manier om die met elkaar op te lossen: alle bijzaken laten vallen en ons massaal houden aan alle afgekondigde maatregelen. En onze recordpoging is, hoe snoeihard en gepassioneerd we er ook aan gewerkt hebben, niets meer dan een bijzaak. Volksgezondheid is het enige wat nu telt. Er zijn mensen ziek, er gaan veel mensen dood. Waar hebben we het eigenlijk over? Met geduld zullen wij nu meer bereiken dan met kracht. We schroeven de trainingsarbeid terug, gooien de tassen van onze rug en richten ons op zaken die écht belangrijk zijn; samen met onze dierbaren gezond blijven. En als de maatschappij vraagt om onze hulp, dan staan we paraat. Hoe mooi zou het zijn als het coronavirus op 24 oktober bedwongen is en we alsnog op waardige wijze het Royal Marines record uit de boeken kunnen lopen in het 355ste lustrumjaar van het Korps Mariniers? Dan vieren we met elkaar een dubbele overwinning!

Wij wensen u allen veel sterkte toe.

 

Orginele tekst:

Op 4 april 2020 gaat een team van het Korps Mariniers het parcours van de Rotterdam Marathon afleggen in recordtijd. Niet in sportkleding, máár in: camouflagebroek, T-shirt, gevechtslaarzen en een rugzak met een gewicht van 18,1 kg (40 Engelse ponden). Het te verbreken wereldrecord staat op 4 uur 16 minuten en 48 seconden op naam van Engelse Mariniers.

Met deze bijna bovenmenselijke prestatie hopen wij veel aandacht te genereren en daarmee gelden te verzamelen om (oud-)collega’s die lijden aan kanker en andere ernstige ziektes te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld via het medefinancieren van onderzoek, maar ook door het mogelijk maken van benodigde extra’s die nu niet vergoed worden, zoals: buitenlandse behandelingen, experimentele medicatie, een uitstapje met het gezin, gewenste ondersteuning in de thuissituatie, een medisch hulpmiddel, enzovoort, enzovoort.